Notopterus notopterus (Tout)

Notopterus notopterus (Tout)

Leírás

A Pallas által 1780 -ban leírt halak az anális uszony hosszúak, és lehetővé teszik, hogy a halak hullámmozgással mindkettőt elöl mozogjanak. A végbélnyílás messze van előre. A hátsó uszony, ha nem hiányzik, kicsi zászló alakja van. A ventrális uszonyok nagyon kicsik vagy hiányoznak. A caudalis uszony az anális uszonyhoz van csatlakoztatva. A mérleg kicsi. Ezeknek a halaknak egy különösen fejlett gáznemű hólyagja van, amely úgy működik, mint egy tüdő.

A Notopterus notopterus, más néven tüskés hal vagy farok hal, egy dél -ázsiai édesvízi hal faj. A Notopteridae családhoz tartozik, és gyakran megtalálható a régió folyóin és tavain.

A Notopterus Notopterus hosszúkás és lapos alakú, vékony és karcsú testtel rendelkezik. A feje széles és lapos, kerek és kiemelkedő szemmel és száj alakú szájjal. Legszembetűnőbb jellemzője a hosszú csontpoharok a gerincén, valamint a hátsó és medencei uszonyokon. Ezek a tövisek sörte a szempontot, és megvédik őt a ragadozóktól.

A Notopterus Notopterus tetején sötét szürke-zöld színű, amely krémes fehérben olvad a hasán. Caudal uszony fehér, szabálytalan fekete zenekarokkal az alap mentén. Tövis színe fehérenként sötétszürké vált.

Méret szempontjából a Notopterus notopterus akár 60 centiméter hosszú is lehet, bár a legtöbb példány nem haladja meg a 30 centimétert. Körülbelül 1,5 kilogramm súlyú.

A Notopterus notopterus egy mindenevő hal, amely különféle zsákmányt táplál, beleértve a rovarokat, a rákféléket, a puhatesteket és a kisebb halakat. A gyógynövényeket és az algákat is táplálhatja, attól függően, hogy az élelmiszerek rendelkezésre állnak -e az élőhelyén.

A Notopterus notopterus egy magányos hal, amely inkább rejtett és nyugodt helyeken, például sűrű vegetációs területeken vagy víz alatti barlangokban él. Elsősorban éjszaka aktív, és a rejtett napot tölti.

A Notopterus notopterus esős időkben szaporodik, amikor a folyók és a tavak vizei duzzadnak. A nőstény akár 20 000 tojást is elhelyezhet, amelyeket a hím megtermékenyít. A tojások kb. 48 órával később kelnek ki, és a sütés gyorsan kialakul, ha kisebb zsákmányt vesz fel.

Általánosságban elmondható, hogy a Notopterus notopterus egy gyakori és bőséges faj Dél -Ázsiában, bár a természetes élőhely, a vízszennyezés és a túlhalászás megsemmisítése fenyegeti.

Eredet

  • Család : Notopteridae
  • Eredet : India, Burma, Thaïllande, Java, Szumátra

Jellemzők

  • Felnőtt méretű : 58 cm
  • Viselkedés : Agresszív
  • Étel : Húsevő

Víz

  • Víztípus : Édesvízi, forró
  • Hőfok : 25 - 30 °C
  • pH : 6.4 - 7.2
  • Minimális akvárium kapacitása (literben) : 300

Dimorfizmus

Nem létezik. A nő általában nagyobb.

Reprodukció

A halak szexuálisan érettek, amikor elérik a 30 cm -t. A Frai éjjel van. Tojás 3–4 mm átmérőjű. 5–11 napos inkubálás a tojások szerint, a japán gazda, K. Yasuschiho szerint. A FRYS -t Artemias vagy Cyclops táplálja.

Hozzájárulás

  • Az általa létrehozott lap : Dagobert
  • Utolsó frissítés : 04/11/2022

Halak ugyanabban a családban

Xenomystus nigri
Xenomystus nigri

A Notopterus nigri szinonimája. Günther 1868 -ban írta le. A Grandpa és a Notopterus műfajokkal ellentétben a Xenomystus nemzetség halának nincs hátsó uszony; A ventrális uszonyok azonban j...

Notopterus afer
Notopterus afer

Günther 1868 -ban írta le, 1912 -ben C. Brünning 1912 -ben Hamburgba importálta. A növényekben gazdag lassú és stagnáló vizek. A ventrális uszonyok hiánya. A hátsó uszony kicsi. (Úgy n...

Notopterus chitala
Notopterus chitala

A Notopterus chitala egy édesvízi hal, amely a Notopteridae családhoz tartozik. Az indiai vagy indiai oise halaknak is ismert, meghosszabbított alakja és háti uszonya miatt. A Notopterus chitala...